Burn-out en stress

Je hebt het gevoel dat je de controle kwijt bent, je slaapt slecht, piekert, voelt je gejaagd en hebt een kort lontje. Je bent somber, komt tot weinig en bent vergeetachtig. Of je bent bang om elk moment in tranen uit te barsten. In elk geval voel je je totaal niet jezelf. Er moet iets veranderen, dat is duidelijk. Want je lichaam geeft aan dat de stress en spanning teveel zijn. Een burn-out overkomt jou toch niet? Maar wat moet er dan anders? En hoe doe je dat?

Balans tussen spanning en ontspanning

Af en toe een periode van stress heeft iedereen wel eens. Dat kan ook niet zo veel kwaad, als je je daarna maar weer oplaadt en je je ontspant. Maar als je tegenover spanning geen ontspanning zet of kunt zetten, zijn je draagkracht en draaglast niet meer in balans. Zie het als een elastiekje dat te lang is opgerekt en niet meer terug veert naar zijn vorm of zelfs knapt. Dan raak je uiteindelijk overspannen of zelfs burn-out.

Counseling bij stress en burn-out

Begeleiding bij stress en burn-out bestaat uit drie fases:

  • Vergroten draagkracht en verminderen draaglast
  • Oorzaken onderzoeken en veranderen
  • Opbouw en reïntegratie

Resultaten

Na gemiddeld 6 sessies zit je beter in je vel. Je weet wat jouw ‘recept’ voor (én tegen) stress is en ook hoe je dit in de toekomst kunt voorkomen. Je hebt bovendien veel geleerd over jezelf, wat je wil en wat bij je past.

Ontvang tips van Derksen Coaching in je mail

© Copyright - Derksen Coaching