Voor werkgerelateerde en persoonlijke vragen

Je kunt voor veel vragen en problemen bij mij terecht. Want naast coach ben ik ook counselor. Die laatste term zegt je misschien niet zo veel. Het onderscheid maakt eigenlijk ook niet uit. In de praktijk lopen beide ook door elkaar.

Coaching en counseling zijn beide laagdrempelige en kortdurende vormen van begeleiding. Voor werkgerelateerde vragen maar ook de meer persoonlijke, die meer gaan over jou, je identiteit en je zijn. Maar ook als je te maken hebt met een grote verandering in je leven: een echtscheiding of relatiebreuk, verlies van een dierbare, ziekte, ontslag, reorganisatie. Of als je (lichte) klachten hebt: spanningsklachten, vermoeidheid, lusteloosheid, stress, sombere gevoelens of angsten.

Thema’s en vragen voor coaching

 • Je hebt klachten door spanning: je slaapt slecht, piekert, hebt geen overzicht keer.
 • Je hebt kanker en je leven staat op z’n kop, je bent bang.
 • De balans tussen werk en privé is zoek.
 • Je hebt een burn-out (gehad).
 • Je twijfelt veel aan jezelf, hebt weinig zelfvertrouwen.
 • Je hebt een gevoel van ‘is dit het nu’?
 • Je kunt moeilijk ‘nee’ zeggen.
 • Je voelt je somber; er is veel gebeurd in je leven.
 • Je zit middenin een reorganisatie en weet niet wat je wilt.
 • Je hebt problemen met je collega’s of manager.

Bij Tarieven lees je meer over de kosten van een coachtraject.

Als coach bied ik je een veilige omgeving waarin je werkt aan je zelfgekozen doelen. Het is geen probleem als je vraag nog niet helemaal helder is. Samen onderzoeken we dan wat je wil bereiken. In het coachtraject ben ik een gelijkwaardige partner, waarbij ik jou begeleid bij het vinden van je eigen antwoorden.

Kort traject

Coaching bestaat uit een beperkt aantal sessies. Gemiddeld zijn zo’n 5 tot 8 sessies al genoeg om je doel(en) te behalen.

Resultaten van coaching

Wat je vraag ook is, coaching levert je veel op:

 • Je krijgt meer zelfinzicht en zelfvertrouwen.
 • Je hebt beter zicht op je sterke en zwakke punten, je angsten, normen en waarden, patronen, wensen en doelen.
 • Je leert met compassie en acceptatie naar jezelf te kijken.
 • Je hebt meer grip op je leven en neemt je verantwoordelijkheid.
 • Je ontdekt en ontwikkelt je eigen mogelijkheden en leert deze toe te passen.

Hoe ziet een sessie eruit?

Tijdens een coachsessie wordt er ten eerste veel gepraat, en dan vooral door jou. Maar dat is niet het enige. Soms doen we een oefening, of pakken we een vel papier om dingen te verhelderen en overzichtelijk te maken. Tussen de sessies door ga je zelf aan de slag. Met bijvoorbeeld een schrijfopdracht of het toepassen van nieuw gedrag. Ieder persoon is anders, waardoor geen coachtraject hetzelfde is.

Jijzelf, je partner of een naaste heeft de diagnose kanker gekregen. Alles wat vanzelfsprekend is, is het dat opeens niet meer. Je wereld is niet meer hetzelfde. Emoties wisselen elkaar af: angst, ongeloof, boosheid, verdriet, machteloosheid, wanhoop, maar misschien ook wel vastberadenheid en vertrouwen.

Er komt veel informatie op je af en je moet vaak veel dingen regelen en beslissingen nemen. Wie vertel ik het en hoe? Wat zeggen we de kinderen, op het werk? Hoe regelen we het praktisch? Wie wil ik om me heen, en wie misschien liever even niet? Wat gaat er allemaal gebeuren?

Je bent opeens patiënt en er gaat een nieuwe wereld voor je open. Er zijn ingrijpende onderzoeken en behandelingen, je lichaam dat niet meer hetzelfde is en vermoeidheid. Je ervaart (doods)angst, stelt jezelf allerlei (zingevings)vragen, je relatie staat onder druk.

Na de behandeling krijg je te maken met regelmatige controles (angst), soms een verminderde levenskwaliteit of blijvende vermoeidheid.

Thema’s en vragen

Al met al is de diagnose kanker – van jezelf of een dierbare – enorm ingrijpend. En hoewel iedereen er anders mee omgaat, gaan de meeste vragen over de volgende thema’s:

 • Angst
 • Vermoeidheid
 • Geluk en zingeving
 • Jezelf terugvinden
 • Relatie(s)
 • Werk

Hulp en begeleiding

Alleen met deze vragen worstelen, hoeft niet. Samen kunnen we antwoorden vinden op jouw vragen en kun je op verhaal komen. Zodat je de regie en houvast terugkrijgt.

Wie ben ik?

Helaas ben ik geen uitzondering als ik zeg dat ik veel dierbaren in mijn omgeving heb die met kanker te maken hebben (gehad). Ik voelde me vaak machteloos. Ik wilde helpen, maar kon maar beperkt iets betekenen voor mijn gevoel. Als counselor ben ik me gaan verdiepen in hoe ik er kan zijn voor mensen die met kanker te maken hebben. Daarom noem ik dit ook specifiek op mijn website. Natuurlijk ben je ook welkom als je door een andere ziekte met soortgelijke vragen kampt.

Lees meer over mij

Stress en burn-out

 Je hebt het gevoel dat je de controle kwijt bent, je slaapt slecht, piekert, voelt je gejaagd en hebt een kort lontje. Je bent somber, komt tot weinig en bent vergeetachtig. Of je bent bang om elk moment in tranen uit te barsten. In elk geval voel je je totaal niet jezelf. Er moet iets veranderen, dat is duidelijk. Want je lichaam geeft aan dat de stress en spanning teveel zijn. Een burn-out overkomt jou toch niet? Maar wat moet er dan anders? En hoe doe je dat?

Balans tussen spanning en ontspanning

Af en toe een periode van stress heeft iedereen wel eens. Dat kan ook niet zo veel kwaad, als je je daarna maar weer oplaadt en je je ontspant. Maar als je tegenover spanning geen ontspanning zet of kunt zetten, zijn je draagkracht en draaglast niet meer in balans. Zie het als een elastiekje dat te lang is opgerekt en niet meer terug veert naar zijn vorm of zelfs knapt. Dan raak je uiteindelijk overspannen of zelfs burn-out.

Counseling bij stress en burn-out

Begeleiding bij stress en burn-out bestaat uit drie fases:

 • Vergroten draagkracht en verminderen draaglast
 • Oorzaken onderzoeken en veranderen
 • Opbouw en reïntegratie

Resultaten

Na gemiddeld 6 sessies zit je beter in je vel. Je weet wat jouw ‘recept’ voor (én tegen) stress is en ook hoe je dit in de toekomst kunt voorkomen. Je hebt bovendien veel geleerd over jezelf, wat je wil en wat bij je past.

Organisaties worden steeds platter, waarbij de verantwoordelijkheid steeds lager in de organisatie komt te liggen. Ook komen er meer (tijdelijke) samenwerkingsverbanden. Er worden dan ook steeds meer eisen gesteld aan het zelfsturend vermogen van werknemers. Maar ook de professionele rol van leidinggevenden verandert. Zij zullen hun medewerkers anders aan moeten sturen.

Zelfbewustzijn, zelfreflectie en zelfsturing

Om goed te kunnen blijven functioneren binnen deze veranderende organisaties, is het belangrijk dat medewerkers zich ontwikkelen op het vlak van persoonlijk leiderschap, authenticiteit, zelfsturing en zelfverantwoordelijkheid. En hiervoor is zelfbewustzijn, zelfreflectie en zelfsturing nodig. Een coach kan uw medewerkers begeleiden bij hun persoonlijke ontwikkeling.

Outplacement begeleiden

Een reorganisatie of ontslag is vaak behoorlijk ingrijpend voor de betrokkenen. Wilt u uw medewerkers hierbij begeleiding bieden? De coachgesprekken bij een outplacementtraject zijn gericht op onder meer loopbaanadvies, keuzes maken en zelfkennis. Maar ook meer praktische zaken kunnen aan de orde komen: vacatures vinden, een cv opstellen, zichzelf presenteren en internetmarketing.

Maak een vrijblijvende afspraak

Een coachtraject binnen uw organisatie is altijd op maat. Ik kom graag langs om kennis te maken en te vertellen wat ik voor u en uw medewerkers kan betekenen.

Ontvang tips van Derksen Coaching in je mail

Ervaringen van clienten

‘In de 4 sessies die ik met Natasja heb gehad, heb ik veel bereikt. Heel bijzonder dat je in zo’n korte tijd tot zo’n inzicht en die helderheid kunt komen. Bij mij heeft dat geresulteerd in daadkracht.’

“Ik heb inzicht gekregen in mijzelf en in de communicatie met anderen. Met name op mijn werk, waar het nodig was. Deze duidelijkheid heeft me zekerder gemaakt, wat me in mijn werkzaamheden veel helpt. En dat maar in een paar sessies!”

© Copyright - Derksen Coaching